Hvilken uddannelse har en fysiurgisk massør?

Før man må slå sig ned som fysiurgisk massør, skal man igennem en uddannelse, så man kan blive godkendt til optagelse i Sundhedsstyrelsens register for alternative behandlere. (det såkaldte RAB-register).

Uddannelsen tager mindst 660 timer, da det er minimumskravet for faglig baggrund, før man kan blive optaget i registeret hos Sundhedsstyrelsen.

Det betyder, at enhver massør, du overlader din krop til, i hvert fald har haft et godt halvt års uddannnelse, målt som en fuldtidsuddannelse på 20 timer om ugen.

Tager man uddannelsen til Fysiurgisk massageterapeut og idrætsterapeut på Dansk Fysiurgisk Massageskole i Aalborg, ligger det væsentligste fokus nogenlunde ligeligt fordelt mellem massagedelen og anatomidelen. Herudover er der væsentlige forløb indenfor patalogi og farmalogi, psykologi og anden form for behandling.
Endelig bliver der også undervist i 10 timer i klinikdrift.

På uddannelsen i Århus kan man desuden uddanne sig til Registreret Fysiurgisk Massør. En uddannelse, der har nogenlunde samme omfang som idrætsterapeut-uddannelsen.

Hvis du har interesse i selv at blive massør, idrætsterapeut eller bare læse mere om uddannelserne, så læs om Århus massageskole her og om Aalborg massageskole her.